Bygd smart. På naturlig vis.

Montesorri Ungdomsskole

Da ønske om en ny skole meldte seg vokste det også frem et behov for å tenke på fremtiden, miljøet og ikke minst bruken. I tråd med Montesorrifilosofien tegnet Snøhetta en miljøvennlig skole basert på Powerhousekonseptet.
Prosjekt:Montesorri Ungdomssskole i Drøbbak
Leveranse:Konstruksjonspakken
Arkitekt:Snøhetta
Byggherre:Drøbak Montesorri Ungdomsskole
Utførende:Skanska AS
Byggeår:2020

Montesorri Ungdomsskole, det energismarte bygget

Da ønsket om ny skole skulle realiseres kom ideen om høye miljøambisjoner. Både rom, planløsning, funksjonalitet og klimaavtrykk skulle harmoniseres og formes etter Montesorrifilosofien. Sammen med arkitekter fra Snøhetta ble skolens ledelse enige om å utvikle Norges mest miljøvennlige skole med elevene i sentrum. For å oppnå dette, falt valget på å bygge basert på Powerhousekonseptet. I tillegg ble konstruksjonspakken i tre valgt for utformingen av selve bygget.

Konstruksjonspakken i tre ga mulighet for et helhetlig bygg

Kravene til både det byggetekniske og utforming er mange når man skal bygge et energismart og miljøvennlig bygg. Alt fra oppvarming, til kjøling, ventilasjon må samhandle og optimaliseres med planløsninger, samtidig som at utformingen skal fungere best mulig for skolens elever og ansatte. Med konstruksjonspakken kunne selve bærekonstruksjonen skreddersys til de eksakte behov og enkelt tilpasses design og funksjonalitet.  Med bygges arkitektur i kombinasjon med Powerhousekonseptet produserer skolen idag mer enn energi enn det forbrukes.

Vår leveranse

Konstruksjonspakken ble den perfekte løsningen for å imøtekomme arkitekturen og funksjonaliteten til skolen. Våre ingeniører konstruerte og modellerte en løsning med precut vegger, bjelkelag, tak og dragere i tillegg til vindavstivningsrammer.

Hva er Powerhouse?

Powerhouse er et samarbeid om utvikling av klimabygg. Samarbeidet er på tvers av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikler og entreprenør Skanska, miljøstiftelsen ZERO, Snøhetta arkitektene og rådgivningsselskapet Asplan Viak. Formålet er å kunne designe bygg i henhold til Paris-avtalen. Dette er en del av fremtidens bygg.

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle