Bygd smart. På naturlig vis.

Ofte stilte spørsmål

FAQ

Har du spørsmål om våre produkter, byggesystemer, leveranser, priser eller tjenester? Kanskje har vi svaret til deg her, hvis ikke svarer vi deg gjerne både på epost eller telefon. Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Våre ingeniører og rådgivere hjelper deg gjerne. 

Vi er totalleverandør av produkter og byggesystemer i tre. Sammen med deg og med utgangspunkt i ditt bygg, prosjekterer og produserer vi trekonstruksjoner; elementer til tak, vegger og gulv, precut vegger, takstoler og sperretak, bjelkelag, hulldekker/ gitterdragere, forskaling, tribuner, atrium med mer. 

Vi har bred kompetanse og produksjonserfaring fra alle type takstoler. Ta kontakt så ser vi på ditt prosjekt sammen. 

Prisene hos oss er variable og det kommer helt an på ditt prosjekt og hva slags trekonstruksjoner vi skal konstruere og produsere for deg. For å få en pris må du ta kontakt med oss og så vil vi sammen se på tegninger og behov. 

For å gi gode priser er vi helt avhengig av godt tegningsgrunnlag og vi trenger tid til å se over. Avhengig av kapasiteten hos oss, så svarer vi deg innen 1-2 uker. (Se spørsmål under). 

Normalt sett går det 1-2 uker, men det kommer an på hvor stort og omfattende prosjektet er. Derfor kan dette variere, men du vil få god informasjon fra ingeniøren på beregnet tid. 

Vi kan levere elementer fra 48×48 ferdig utlekte inne til ferdig fasade ute. Men vi tar alltid en vurdering hva som er mest hensiktsmessig å levere som element.

Dette varierer fra prosjekt til prosjekt og avhenger av både kompleksiteten i trekonstruksjonene og størrelsen på leveransen. Er det enkle takstoler er levering normalt sett 2-4 uker. Større prosjekter avhenger av kapasiteten både hos prosjektingeniørene våre og i produksjonen. Er du tidlig ute, så er det ikke noe problem. 

Nei, dessverre. Vår leveranse blir levert klar til montering på avtalt adresse. 

Normalt sett kommer vi alltid med kran, men dette blir vi enige om før/underveis i prosjekteringen.

Når du får et tilbud fra oss så er alt spesifisert i tilbudet, inkludert frakt. 

I Norge har vi en lang tradisjon for å bygge i tre. Riktig bruk av trematerialer og treprodukter, fra et bærekraftig norsk skogbruk, er en forutsetning for lang levetid. Treprodukter med lang levetid er både klimavennlig og smart ressursbruk, det gir lengre karbonbinding, og kan erstatte andre materialer med negativ miljø- og klimaeffekt.

Økt levetid på treprodukter får vi ved å utnytte den naturlige holdbarheten til utvalgte treslag, ved å unngå konstruksjonsmessige feil, og/eller ved å behandle trevirket med en form for trebeskyttelse (Kilde: Tenk Tre, NIBIO – Tre i bygg).

 

 

Dette kan ikke generaliseres. Det finnes både trebygg og murbygg som ikke tåler ekstremvær, men ved riktig prosjektering og utførelse får man bygg som tåler det meste. Vi har stavkirker i tre i Norge som har stått i rundt 1000 år. Dette har i stor grad med materialkunnskap å gjøre, og hvordan man bygger smart og varig (Kilde: Tenk Tre).

Det stilles strenge krav til bruk av byggematerialer og produktenes egenskaper ved brannpåkjenning, samt tilhørende dokumentasjon av de produktene som skal benyttes. Leverandører av brannbeskyttet tre er underlagt de strengeste krav til produksjon, produkt og tilhørende produktdokumentasjon.

Tre er per definisjon brennbart, men det brenner forutsigbart og vi har kunnskap om hvordan tre brenner. Tre brenner med tilnærmet konstant hastighet. Når tre brenner vil det etter hvert dannes et forkullende lag, som beskytter det bakenforliggende og friske trevirket. Det uforkullede tverrsnittet vil tilnærmet beholde sine stivhets- og styrkeegenskaper, og dermed bidra til å opprettholde bæring og stabilitet i konstruksjonen.

Ved en brann er tre meget forutsigbart og brannutviklingen er langsom, røykutviklingen i en trebygning er moderat og treet vil kunne beholde både bæreevnen og stabiliteten i en brann lenger enn andre materialer. Treet vil forkulle og danne et beskyttende lag for treet innenfor. Det er med på å beskytte treet slik at konstruksjonen vil bli stående i en fullt utviklet brann. Dette gir bedre rømningstid for de som er i bygget (Kilde: Tenk Tre, Treteknisk, Fokus på tre – Tre og brann).

Sannsynligheten for brann er ikke høyere i en trebygning enn i en betong, fordi det ikke er treet i seg selv som begynner å brenne, men innredning og utstyr. Enten du bygger i tre, betong eller stål har du de sammen reglene å forholde deg til. Bygger du etter reglene får du et brannsikkert bygg og da er risikoen generelt lav.

For å få et brannsikkert bygg er det viktig at det ikke bygges eller tegnes feil, så det er viktig å være oppmerksom på detaljene i planlegging og utførelse (Kilde: Tenk Tre).

Ta kontakt med oss

Har du spørsmål og trenger råd og bistand til ditt prosjekt? Da kan du kontakte oss direkte.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle