Bygd smart. På naturlig vis.

Elvekanten næringsbygg og leiligheter

Midt i Førdes handels- og servicesenter, ved elven Jølstra, finner du Elvekanten. Et byggeprosjekt med både næringsbygg og leiligheter. Foruten å skape et bygg som spiller på lag med Førde og Jølstra, har Elvekanten blitt bygd med høye krav til passivhus-standard i TEK 17. Med det blir dette et særs energieffektivt bygg, og et signalbygg i regionen som bidrar til trivsel og et attraktivt nærmiljø i Førde.
Prosjekt:Elvekanten
Leveranse:Ytterveggselementer med Gyproc® Bris vindtettingsplater, vinduer, duk og lekter. PreCut-vegger.
Arkitekt:Salt Arkitekter
Byggherre:Tober Invest AS
Utførende:Consto Sfj AS
Byggeår:2023
Fotograf:Salt Arkitekter. Consto. ARE Treindustrier.

Et kombinert næringsbygg og leiligheter som skal skape et urbant byliv i Førde

Elvekanten skal by på både byrom og natur. Målet er å bli et samlingspunkt for alle som bor i, og besøker Førde. Med det i tankene har arkitekten blant annet designet et uteområde med benker, en elvesti og en kunstig elv. I tillegg byr selve bygget på et innemiljø med stor kantine, samt en stor flott terrasse hvor man håper å kunne skape liv med ulike arrangementer og konserter.

Bygget er også tilrettelagt for restauranter og caféer i første etasje. Dermed ligger alt til rette for et flott byliv på et av Førdes fineste uteområder. Både for de som skal jobbe der, bo der, og for de som bare er ute og går en tur.

Når bygget står ferdig i 2023 vil det bestå av;

  • En parkeringskjeller
  • 3 etasjer med næring
  • 2+3 etasjer med leiligheter fordelt på to blokker.

En kombinasjon av store vindusflater og trevirke

Med sin sentrale plassering og størrelse blir Elvekanten godt synlig i Førde sentrum. Samtidig blir Førde sentrum og Jølstra også gode synlig fra Elvekanten. Store vindusflater som vakkert reflekterer Jølstra, gir god utsikt over byen og elven. Det er også brukt trevirke i bygget, og denne kombinasjonen gir bygget et flott utseende som blender godt inn med omgivelsene i Førde.

Nullenergihus-standard

For å oppnå TEK 17 kreves både gode bygningsmessige og tekniske kvaliteter, og høyeffektiv lokal termisk energiforsyning. Her har Elvekanten installert solceller på taket for å drive varmepumper, gi strøm til oppvarming og for å styre teknisk anlegg. Med denne standarden, blir Elvekanten det første bygget i regionen som nærmer seg nullenergihus-standard.

Ønsket om kostnadseffektive løsninger

Tidligere samarbeid og erfaringer med ARE var kriterier som ble lagt til grunn da vi skulle velge leverandør av trekonstruksjoner. Vi visste at ARE var flinke til å se på kostnadseffektive løsninger, og at de er en god samarbeidspartner. Nå i ettertid ser vi at vi klarte å oppnå besparelser i byggeprosjektet og vi er godt fornøyd med resultatet, sier John Magne Grøneng.

Ytterveggselementer og PreCut-vegger fra ARE Treindustrier

I dette prosjektet har vi fått være med i tidlig fase og har hatt et svært godt samarbeid med vår kunde, Consto Sfj AS. Vi har sammen hatt fokus på optimalisering av vår leveranse med formål og redusere prosjektkostnadene. I prosessen har vi sett på plassering av vinduer samt størrelse og form på elementer i hver etasje. Deretter har vi gitt råd og veiledning på hvordan konstruksjonen burde bygges for best mulig resultat.

I dette prosjektet har vi sett viktigheten av at ARE har fått være med fra et tidlig tidspunkt. Vi har samarbeidet godt og vi har sammen funnet besparende løsninger som var et must i dette prosjektet, sier John Magne Grøneng, Prosjektleder i Consto.

Vår leveranse består av prosjektering samt levering av ytterveggselementer med Gyproc Bris vindtettingsplate, vinduer, duk og lekter. I tillegg leverte vi PreCut-vegger til enkelte fasader og deler av bygget.

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle