Bygd smart. På naturlig vis.

Vik skog

Med naturskjønne omgivelser som utgangspunkt ble Vik skog et byggeprosjekt hvor eneboligene og naturen skulle gå i ett. Med det ble også valget av tre som materiale naturlig. Resultatet ble et byggeprosjekt med 82 eneboliger bygget i tre med høy kvalitet og moderne arkitektur.
Prosjekt:Vik skog
Leveranse:Prosjektering og produksjon av bæresystem i limtre og stål, takverk, bjelkelag, precutvegger og konstruksjonspakke.
Arkitekt:Sted Helhet Arkitektur AS (Shark)
Byggherre:Follohus Holding AS og Ski Bygg Gruppen Invest AS
Utførende:Follohus AS
Byggeår:2021-2023

Vik skog – et spennende eneboligprosjekt i Ytre Enebakk

Vik skog er et nytt område i Ytre Enebakk hvor Ski Bygg Gruppen Invest og Follohus Holding AS sammen med Shark arkitekter og interiørarkitektene Paulsen & Nilsen har utviklet 82 store og innholdsrike eneboliger og atriumhus i moderne arkitektur og i ulike størrelser. Noen av husene har også egne garasjer. Prosjektet gjennomføres i ulike salgstrinn der det første salgstrinnet bestående av 23 eneboliger ferdigstilles høsten 2022. Salgstrinn to forventes ferdigstilt i 2023.

Eneboliger bygget i tre i naturskjønne omgivelser

Da Shark arkitektene skulle utforme boligene var det to ting som skulle være førende. Den ene var at uteområdet skulle legge premissene og det andre var at overgangen mellom hus og hage skulle være glidende, lys og åpen. Arkitektene fant mye inspirasjon i området og naturen rundt, og resultatet er eneboliger bygd i tre med moderne uttrykk. Alle boligene er tilpasset tomtene slik at naturen og omgivelsene naturlig slipper inn i husene. Fleksible rom, store vindusflater og gode solforhold er gjennomgående for alle husene. I tillegg harmonerer valg av materialer både inne og ute godt med naturen rundt.

En forkjemper for boliger bygget i tre

Byggherren, Follohus Holding, er en forkjemper for å bygge kvalitetsboliger i tre og bygger etter solide norske håndverkstradisjoner. Derfor er de også bevisste på valg av samarbeidspartnere og leverandører slik at de kan sikre kvalitet i alle ledd, samtidig som man etterlater minst mulig avtrykk på miljø og natur.

Vår leveranse

Prosjektet passet som hånd i hanske for oss. Som leverandør av prefabrikkerte trekonstruksjoner har vi i ARE lang erfaring med kvalitetsbygg i tre. I tillegg har vi sterkt fokus på bærekraft fra råvare til leveranse.

Det har vært veldig gøy å ta del i leveransen av prosjektet i samarbeid med Follohus. Da dette er et større byggeprosjekt med ulike eneboliger og størrelser, har prosjekteringen og konstruksjonen av vår leveranse vært både variert og spennende. Znar Zahraee – Prosjektingeniør i ARE Treindustrier.

I prosjektet har vi levert ulike produkter og løsninger i tre. Vi har også levert bearbeidet stål der det har vært nødvendig. Til byggetrinn én har vi levert bæresystem av limtre og stål, takverk og bjelkelag til 23 eneboliger samt precutvegger og tak til 11 garasjer. Til byggetrinn to skal vi levere 15 eneboliger, hvorav to eneboliger blir levert med konstruksjonspakke som består av bjelkelag, tak, bæresystem og bindingsverk. Våre prosjektingeniører André Nikolaisen, Znar Zahraee og Magnus Johnsen har prosjektert og konstruert trekonstruksjonene i samarbeid med vår kunde, Follohus.

Ønsker du å vite mer om Vik skog finner du informasjon her.

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle