Bygd smart. På naturlig vis.

Tveter Gård – Den Sorte Havre

På Tveter Gård i Våler i Østfold dyrkes og produseres Den Sorte Havre i moderne lager-, produksjons-, og korntørkeanlegg i tre, prosjektert og produsert av ARE Treindustrier i samarbeid med byggherre. Her er bilder og historien om prosjektet.
Prosjekt:Tveter Gård - Den Sorte Havre
Leveranse:Konstruksjonspakke med saksetakstoler, avstivningsrammer, precut yttervegger og gittersperrer til takkonstruksjon.
Byggherre:Johan Anstensrud
Utførende:Byggherre med egne ansatte
Byggeår:2016 og 2021

Tveter Gård

Tveter Gård drives av familien Anstensrud. Her dyrker de og produserer havreprodukter, nærmere bestemt Den Sorte Havre, som er å finne i butikker rundt om i landet. Den Sorte Havre ble stiftet i 2014. Frem til 2016 benyttet de garasjen sin som produksjonslokaler, og pakket alt for hånd. For å kunne vokse og bli større, måtte de investere i gode og skikkelige produksjonslokaler. Dette ble starten på en oppgradering av driftsbyggene og som i dag består av produksjons-, lager- og korntørkeanlegg i tre. I dag er merkevaren, Den Sorte Havre, godt kjent og har høstet flere nominasjoner fra ulike hold. I januar 2023 nominerte Innovasjon Norge Tveter Gård og Den Sorte Havre til bedriftsutviklingsprisen i landbruk 2022, og de vant.

Moderne landbruksbygg med flere funksjoner

Byggene på Tveter Gård sto ferdige i 2017 og 2021. Første fase av prosjektet var produksjonslokaler i to etasjer, hvor andre etasje består av egen gårdsbutikk og kafé. Et flott og moderne landbruksbygg i tre med store flotte vindusflater med utsikt til de store fine havreåkrene. Dette bygget fikk de også bygdeutviklingsprisen for. For å kunne lagre kornet hadde de også behov for et lager med siloer, og dermed startet fase to av prosjektet.

«Vi på Tveter Gård synes det er viktig at virksomheten på gården passer sammen med øvrig bygningsmasse. Det har derfor vært viktig for oss når vi har bygget opp virksomheten rundt Den Sorte Havre at vi har bygget i tre. Vi har et produksjons- og lagerbygg der vi har kafeen i andre etasjen. Dette har en grunnflate på ca. 450 kvm. Så har vi bygget et korntørkeanlegg med full utrustning som offentlig kornmottak. Dette er bygget med heltresiloer og selvtømmende siloer med kaldluftstørking og solvarmetilsats.» – Johan Anstensrud, Tveter Gård.

Vår leveranse med landbruksbygg i tre

Johan Anstensrud har vært en engasjert byggherre i dette prosjektet. Med ideer om utforming i hodet satt byggherren og våre ingeniører, Geir Hoff og Sverre Fjeld, seg ned å konstruere bygget og utarbeide tegninger sammen i prosjekteringsfasen.

«Dette var et morsomt prosjekt hvor vi måtte jobbe tett på byggherren, Johan Anstensrud, og sammen finne gode konstruksjonsløsninger som samtidig leverte på hans visjoner og ideer om byggets utforming og funksjoner. Sverre Fjeld – Salgsingeniør Landbruk i ARE Treindustrier.»

Produksjon- og lagerbygg

Produksjonslokalene med to etasjer på til sammen 416 m² ble levert som konstruksjonspakke med saksetakstoler. Bygget består av en produksjonshall med mekaniske pakkelinjer, i tillegg til gårdsbutikk og kafé i andre etasje.

Korntørkeanlegg

Leveransen på kornanlegget ble todelt. Først ut var avstivningsrammer som konstruksjon til kornsiloer i massivtre. Deretter leverte vi precut yttervegger og gittersperrer til takkonstruksjonen, totalt er bygget på 212 m² i grunnflate.

«Vi er veldig fornøyde med ARE Treindustrier som leverandør. Hjelpen med praktisk prosjektering fra Geir Hoff på landbruksavdeling har vært helt fantastisk, og vi mener han er helt unikt bra. Leveransene har vært gode med god kvalitet i alle ledd og en meget bra innstilling. Vi nøler ikke med å anbefale ARE Treindustrier til alle landbrukskunder!» – Johan Anstensrud, Tveter Gård.

Ønsker du å bygge landbruksbygg i tre?

Vi har lang erfaring og bred kompetanse på landbruksbygg, og vi hjelper deg gjerne med å finne gode løsninger.

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle