Bygd smart. På naturlig vis.

Sogndal videregående skole

Da Sogndal skulle bygge ny videregående skole var det flere hensyn som skulle tas. Et miljøvennlig og energieffektivt bygg la grunnlaget, i tillegg skulle det dekke både behovene til skolen og til utleiedelen og vitensentere ViteMeir.
Prosjekt:Sogndal videregående skole inklusive ViteMeir
Leveranse:Bærende veggelementer til yttervegg, bærende konstruksjoner inklusiv elementtak til carport og vaskehall
Arkitekt:Arkitektkontoret 4B
Byggherre:Vestland Fylkeskommune
Utførende:Åsen og Øvrelid
Byggeår:2020
Fotograf:Arkitektkontoret 4B

Med fokus på miljøvennlig materialforbruk og lavt energiforbruk

Da Sogndal trengte ny videregående skole var det flere behov som skulle dekkes. I tillegg til skolens faglige linjer, skulle også deler av bygget leies ut til «ViteMeir».

Ambisjonene for det nye bygget var arealeffektive løsninger, og fokus på miljøvennlig materialforbruk i tillegg til lavt energibruk ved hjelp av egen produsert fornybar energi.

Vår leveranse

ARE Treindustrier – Kaupanger leverte 2200 kvadratmeter bærende yttervegger. Veggelementene til første etasje alene var på hele 6 meter i høyde. I tillegg leverte avdelingen vår i Kaupanger konstruksjoner inklusive elementtak til carport og vaskehall i tilknytning til bygget.

Hva er ViteMeir?

ViteMeir er et av foreløpig 13 vitensentere i Norge. Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi. På et slikt senter kan barn og vokse får eksperimentere på egenhånd og utforske ulike fagområder og fenomener.

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle