Bygd smart. På naturlig vis.

Lekker funkisbolig i massivtre

Denne funkisboligen på Slemdal ble til utfra et ønske om gode, åpne rom og etasjer. For å løse design og utforming falt valget på takkonstruksjoner i massivtre.
Prosjekt:Enebolig på Slemdal i Oslo
Leveranse:Tak i 2 etasjer i massivtre. Precut bindingsverk i 3 etasjer. Bærende stål og trekonstruksjoner.
Arkitekt:Folksom Arkitektur AS
Byggherre:Privat
Utførende:Tømrermester Kjetil Eriksen AS
Byggeår:2021

Enebolig i massivtre ga rom for åpen arkitektur

I dette prosjektet ønsket byggherren og arkitekten å skape en funkisbolig med gode, åpne rom ved bruk av åpne etasjer. For å løse design og utforming falt valget på takkonstruksjoner i massivtre. Massivtre gir gode arkitektoniske muligheter samtidig som styrken og de fleksible egenskapene løser de konstruksjonsmessige utfordringer.

Massivtre gir et sunt og godt inneklima

I denne eneboligen ble det besluttet å ha synlig massivtre innvendig i takene. I tillegg til at dette skaper en god atmosfære, har det eksponerte treverket evne til å oppta og avgi fuktighet i takt med omgivelsene. Dette øker komforten i boligen og skaper et godt, sunt inneklima.

Massivtre er det klimavennlige valget

Alternativet til massivtre i denne type boligen og utforming hadde vært mur og betong-produkter for å oppnå det samme når det gjelder planløsning og byggehøyde. I motsetning til tre som binder Co2 har mur og betong-produkter et stort negativt klimafotavtrykk. Ved å vurdere aspekter som bærekraft, ferdighetsgrad etter endt montering, total byggehøyde for å oppnå ferdig himling samt laster på fundamenter, ble massivtre det naturlige valget.

Vår leveranse og løsning

I tillegg til prefabrikkerte konstruksjoner i massivtre, leverte Are Treindustrier også bærende stål/limtre-konstruksjoner samt ferdig kappet og tilpasset bindingsverk. Ved å kombinere massivtre og bærende trekonstruksjoner optimaliserer vi bygget, og oppnår en kostnadseffektiv og bærekraftig løsning. En samlet leveranse av alle disse konstruksjonene inn i et prosjekt gir kunden god oversikt over kommunikasjon innad i prosjektgruppa og grensesnitt mellom ulike fag/konstruksjoner.

 

 

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle