Stolt leverandør av komplekse takkonstruksjoner

Vannkunsten boligprosjekt, komplekse takkonstruksjoner i tre
Vannkunsten boligprosjekt er et byggeprosjekt med unik arkitektur. Dets takkonstruksjoner krevde skreddersøm og solid kompetanse og erfaring innen konstruksjon og byggeteknikk. ARE Treindustrier er stolte av å få være med å løse disse takkonstruksjonene på oppdrag fra AF-gruppen.

Et byggeprosjekt med unik arkitektur og komplekse takkonstruksjoner i tre

Vannkunsten boligprosjekt er designet av de danske arkitektene Tegnestuen Vandkunsten i regi av Oslo S Utvikling. Det 31 196 kvadratmeter store byggeprosjektet består av 215 ulike leiligheter fordelt på ni ulike bygg. Byggens design har ulike størrelser og former, og varierer fra fire til åtte etasjer. Skjeve vinkler og asymmetriske skråtak, liggende både dreid og i ulike vinkler gir dette byggeprosjektet særpreg.

ARE Treindustrier valgt som leverandør på takkonstruksjoner

De komplekse takkonstruksjonene til Vannkunsten boligprosjekt var krevende og vi er glade for at AF-gruppen valgte oss til dette prosjektet. Vår kompetanse på trekonstruksjoner og vår evne til å tilpasse oss kundens behov og konstruksjonens krav var en avgjørende faktor for oppdraget. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle våre trekonstruksjoner og tilegne oss mer kompetanse, og dette var et prosjekt med utfordringer vi ikke kunne si nei til, sier Anders Nordal Dyrseth, Fagleder Konstruksjon i ARE Treindustrier.

Komplekse takkonstruksjoner krevde godt tverrfaglig samarbeid

Takkonstruksjonene våre ble levert som taksperrer for plassmontering. Takflatenes geometri, utforming og tekniske føringer måtte tas hensyn til. I tillegg måtte vi ta hensyn til en mengde skjulte bæringer som krevde stor nøyaktighet i både prosjekteringen, produksjonen og monteringen. De største byggene hadde også takterrasser og dette bidro igjen til å øke kompleksiteten et hakk.

For å lykkes i dette prosjektet og sikre gode løsninger var det avgjørende at vi hadde et tett samarbeid med rådgivere, arkitektene og de andre leverandørene. Sammen sørget vi for å ivareta alle forhold rundt konstruksjonsteknikk, arkitektur, bygningsfysikk med mer. Samprosjektering og bruken av BIM-modeller var en kritisk suksessfaktor for å kunne levere på et så høyt nivå av kompleksitet. Og uten IFC-modeller og krasjkontroller under prosjektering, samt gode verktøy for dimensjonering, ville det ikke vært mulig å levere disse takkonstruksjonene som prefabrikata.

Vår kompetanse på skreddersydde konstruksjoner

Som leverandør på et så stort og komplekst prosjekt er kompetanse kritisk. ARE Treindustrier har lang erfaring og kompetanse i konstruksjonsteknikk og takkonstruksjoner i tre. Da Anders Nordal Dyrseth skulle konstruere 9 forskjellige takkonstruksjoner kom hans teoretiske kompetanse og praktiske forståelse godt med. Våre produksjonsanlegg og produksjonsprosesser var også viktig for å sikre et godt grunnlag for gode og trygge løsninger til byggene.

Ingeniører har sine meninger, og det har arkitekter også. Det er godt vi innimellom kan bli enige om hva som gir mening for oss begge, sier Anders Nordal Dyrseth

Det første byggetrinnet i Vannkunsten boligprosjekt som sto ferdig i 2021 er nominert til årets bygg 2021.

Bilder

Vil du vite mer?

Da hører vi gjerne fra deg. Vi tar mer enn gjerne en uforpliktende prat.

Kanskje du også er interessert i...

Johnny Tverberg foran låven som en gang var takstolproduksjonen til Kaupanger Tre.
Nyhet

ARE Treindustrier Kaupanger 40 år

Odd Tufte og Johnny Tverberg, to uredde og driftige tømrere, startet i 1983 opp produksjon av takstoler under navnet Kaupanger Tre A/S på en låve. 40 år har gått og takstolprodusenten har blitt til en totalleverandør trekonstruksjoner. Her er historien om reisen, fra låven til en skikkelig fabrikk, og fra Kaupanger Tre til ARE Treindustrier Kaupanger. Med en snartur innom Hollywood.

Les mer »
løft av prefabrikkert element
Nyhet

Snudde krevende markedssituasjon til nye markedsmuligheter

Med støtte fra Innovasjon Norge gjennomførte ARE Treindustrier prosjekt «Kompetanseløft» i perioden 2020-2022. Prosjektet hadde som formål å styrke kompetanse på tvers av hele vår verdikjede, og sørge for å forbedre vår leveranse ut i markedet. Nå er prosjektet avsluttet, og vi er godt fornøyd med resultatene.

Les mer »