Bygd smart. På naturlig vis.

Sivilingeniør med fordypning i trekonstruksjoner

Ida Nordengen Berntzen, sivilingeniør i ARE Treindustrier
Med utdannelsen Sivilingeniør bygg og med fordypning i trekonstruksjoner, er jobben som Prosjektingeniør i ARE Treindustrier perfekt match for Ida Nordengen Berntzen. Her får hun jobbe med trekonstruksjoner og fordype seg i mange ulike byggeprosjekter sammen med likesinnede ingeniør kollegaer.

Prosjektering av bygg med nærhet til byggeplass

Ida ønsket seg en jobb som er nær «der det skjer» på byggeplass, selvsagt i kombinasjon med beregning og prosjektering av trekonstruksjoner. Høsten 2022 var hun på plass i ARE og kom da fra en stilling som prosjektleder i Fredrikstad kommune. Før det jobbet hun som rådgivende ingeniør i Sweco. Ingeniørutdanning ble valgt fordi hun ønsket seg en utdanning som ga mange valgmuligheter i arbeidslivet, og fordi hun trivdes med realfagstudier.

«Valget med å fordype meg i trekonstruksjoner ble tatt fordi det er et fagområde i stor utvikling, og med lange tradisjoner i Norge. Og så liker jeg at tre er en fornybar ressurs, når skogen forvaltes riktig». – Ida Nordengen Berntzen

En variert arbeidsdag

Som prosjektingeniør består jobben min i å planlegge egen portefølje, og å utføre prosjektering og modellering. I tillegg skal jeg være prosjektleder og holde i prosjektadministrasjon på egne prosjekter. Jeg har også en RIB-rolle i prosjekter der det er nødvendig, sier Ida. Det er også mitt ansvar å gjennomføre prosjekteringen i henhold til gjeldende rutiner og standarder.  Videre, å sette meg inn i avtaleverk på egne prosjekter og å håndtere eventuelle endringer.

Samspill med kunden og øvrige fag = drømmeprosjekt

Drømmeprosjektet til Ida er å komme inn i prosjektet i tidlig fase. Et prosjekt hvor hun kan jobbe sammen med kunden og øvrige fag med å finne de beste løsningene for kunden og prosjektet. For Ida betyr dette å løse bæresystem i tre, og ivareta global stabilitet ved best mulig utnyttelse av geometrien i bygget.

Les mer om: Vil du jobbe i ARE Treindustrier finner du mer informasjon om oss som arbeidsplass her.

Bilder

Vil du vite mer?

Da hører vi gjerne fra deg. Vi tar mer enn gjerne en uforpliktende prat.

Kanskje du også er interessert i...

Johnny Tverberg foran låven som en gang var takstolproduksjonen til Kaupanger Tre.
Nyhet

ARE Treindustrier Kaupanger 40 år

Odd Tufte og Johnny Tverberg, to uredde og driftige tømrere, startet i 1983 opp produksjon av takstoler under navnet Kaupanger Tre A/S på en låve. 40 år har gått og takstolprodusenten har blitt til en totalleverandør trekonstruksjoner. Her er historien om reisen, fra låven til en skikkelig fabrikk, og fra Kaupanger Tre til ARE Treindustrier Kaupanger. Med en snartur innom Hollywood.

Les mer »
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.