Fra møbelsnekkeri til takstolproduksjon

Larus Danielson, avdelingsleder på takstolproduksjon i ARE Treindustrier - Kaupanger
Lárus Daníelsson, også kalt Lalli, er fra Island og kom til Norge i 2014 fordi kona ønsket å gjøre noe nytt. De hadde bodd på samme plass hele livet, og da var det bare å kjøre på, sier han. Da havnet de innerst i en fjord på Vestlandet, nærmere bestemt Lærdal. Det er vi glade for, for i dag pendler han daglig over fjorden til jobben som arbeidsleder i takstolproduksjon vår i Kaupanger.

Bred erfaring som snekker

Før Lalli flyttet til Norge fra Island, jobbet han som snekker på en fabrikk som lagde skreddersydde kjøkkeninnredninger og innerdører til sykehus, skoler, barnehager og eneboliger i 13 år. Der høstet han erfaring med CNC-fresing, og produksjon av møbler og innredninger. Han var også arbeidsleder og tok hånd om prosessene rundt produksjonsplanleggingen.

Selv om produksjon av takstol er annerledes enn møbler og innredningen, har Lalli med seg verdifull erfaring han får brukt hver dag på jobb i ARE. Prosessen fra tilbud til produksjonsplanlegging, fordeling av arbeidsoppgaver, oppfølgning og til slutt levering er den samme.

Dagene til Lalli består av å tilrettelegge for de andre i produksjonen og sørge for at alt går smidig og effektivt. Dette innebærer blant annet å fordele kapplister til sagene, sortere ferdig kappede prosjekter, og sende de videre til sammensetning og ferdigstillelse på jiggene. På hektiske dager hender det også at han selv befinner seg på en av produksjonslinjene.

Jeg har varierte arbeidsoppgaver og ingen dager blir like i ARE. Det liker jeg veldig godt, sier Lárus Daníelsson. Men det aller beste med jobben er definitivt det gode arbeidsmiljøet vi har i Kaupanger og de gode kollegaene mine.

 

Les også: Vil du jobbe i ARE? Les mer om arbeidsplassen vår her.

Vil du vite mer?

Da hører vi gjerne fra deg. Vi tar mer enn gjerne en uforpliktende prat.

Kanskje du også er interessert i...

Johnny Tverberg foran låven som en gang var takstolproduksjonen til Kaupanger Tre.
Nyhet

ARE Treindustrier Kaupanger 40 år

Odd Tufte og Johnny Tverberg, to uredde og driftige tømrere, startet i 1983 opp produksjon av takstoler under navnet Kaupanger Tre A/S på en låve. 40 år har gått og takstolprodusenten har blitt til en totalleverandør trekonstruksjoner. Her er historien om reisen, fra låven til en skikkelig fabrikk, og fra Kaupanger Tre til ARE Treindustrier Kaupanger. Med en snartur innom Hollywood.

Les mer »
løft av prefabrikkert element
Nyhet

Snudde krevende markedssituasjon til nye markedsmuligheter

Med støtte fra Innovasjon Norge gjennomførte ARE Treindustrier prosjekt «Kompetanseløft» i perioden 2020-2022. Prosjektet hadde som formål å styrke kompetanse på tvers av hele vår verdikjede, og sørge for å forbedre vår leveranse ut i markedet. Nå er prosjektet avsluttet, og vi er godt fornøyd med resultatene.

Les mer »