Bygd smart. På naturlig vis.

Fra møbelsnekkeri til takstolproduksjon

Larus Danielson, avdelingsleder på takstolproduksjon i ARE Treindustrier - Kaupanger
Lárus Daníelsson, også kalt Lalli, er fra Island og kom til Norge i 2014 fordi kona ønsket å gjøre noe nytt. De hadde bodd på samme plass hele livet, og da var det bare å kjøre på, sier han. Da havnet de innerst i en fjord på Vestlandet, nærmere bestemt Lærdal. Det er vi glade for, for i dag pendler han daglig over fjorden til jobben som arbeidsleder i takstolproduksjon vår i Kaupanger.

Bred erfaring som snekker

Før Lalli flyttet til Norge fra Island, jobbet han som snekker på en fabrikk som lagde skreddersydde kjøkkeninnredninger og innerdører til sykehus, skoler, barnehager og eneboliger i 13 år. Der høstet han erfaring med CNC-fresing, og produksjon av møbler og innredninger. Han var også arbeidsleder og tok hånd om prosessene rundt produksjonsplanleggingen.

Selv om produksjon av takstol er annerledes enn møbler og innredningen, har Lalli med seg verdifull erfaring han får brukt hver dag på jobb i ARE. Prosessen fra tilbud til produksjonsplanlegging, fordeling av arbeidsoppgaver, oppfølgning og til slutt levering er den samme.

Dagene til Lalli består av å tilrettelegge for de andre i produksjonen og sørge for at alt går smidig og effektivt. Dette innebærer blant annet å fordele kapplister til sagene, sortere ferdig kappede prosjekter, og sende de videre til sammensetning og ferdigstillelse på jiggene. På hektiske dager hender det også at han selv befinner seg på en av produksjonslinjene.

Jeg har varierte arbeidsoppgaver og ingen dager blir like i ARE. Det liker jeg veldig godt, sier Lárus Daníelsson. Men det aller beste med jobben er definitivt det gode arbeidsmiljøet vi har i Kaupanger og de gode kollegaene mine.

 

Les også: Vil du jobbe i ARE? Les mer om arbeidsplassen vår her.

Bilder

Vil du vite mer?

Da hører vi gjerne fra deg. Vi tar mer enn gjerne en uforpliktende prat.

Kanskje du også er interessert i...

Kubbegulv - Foto: Vill Opp AS
Nyhet

Fra avkapp i ARE Treindustrier til oppsirkulert kubbegulv

VILL-OPP tar tregulv til nye høyder når de skaper vakre gulv av avkapp. Ved å bruke endene fra restene på konstruksjonsvirket fra ARE Treindustrier og deretter stifte disse sammen, får man en gulvflis av treklosser med endeveden opp. Resultatet er flotte og slitesterke tregulv med et unikt preg.

Les mer »

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle