Bygd smart. På naturlig vis.

En bærekraftig byggeprosess starter med trekonstruksjoner fra ARE Treindustrier

Vi skal være et bærekraftig alternativ når du skal bygge, derfor er fokus på bærekraft gjennomgående i vår utvikling av våre produkter, løsninger og leveranser. Når du velger oss skal du være trygg på at vi har gjort vår del av jobben   – naturligvis.

Bærekraftige byggeprosesser er en del av vårt kundeløfte

Et av våre bærekraftmål er «ansvarlig forbruk og produksjon». Dette betyr bærekraftig forvaltning og effektiv bruk av naturressurser, samt reduksjon av svinn og avfallsmengde. 

Slik reduserer vi råvareforbruk og avfall

Tre er en naturlig råvare og en fantastisk fornybar ressurs med unike egenskaper. Ved å foredle denne råvaren godt allerede i planleggingsfasen, og optimalisere våre prefabrikkerte trekonstruksjoner i prosjekteringsfasen, sørger vi for redusert råvareforbruk og avfall både i vår produksjon og på din byggeplass. Dermed har vi et godt utgangspunkt for bærekraftige byggeprosesser.  

Våre ingeniører jobber kontinuerlig med å optimalisere konstruksjonen og utnytte råvarene best mulig. 

Når konstruksjonen er klar til montering ved ankomst er det mindre behov tilpasninger og arbeid som medfører kapp og avfall på byggeplassen. 

Tre er en naturlig og fornybar ressurs som i sin levetid lagrer CO2 noe som begrenser klimagassutslipp. I tillegg krever foredling av tre lite energi. 

Fordeler med tre som byggemateriale

Når tre forvaltes på en bærekraftig og riktig måte, er tre et fantastisk byggemateriale.

Tre er en fornybar ressurs

Tre er et naturmateriale bestående av blant annet, karbon som inngår i naturens eget kretsløp. Dette betyr at tre går tilbake i naturens store kretsløp etter endt levetid, uansett om materialet brennes eller brytes ned naturlig.

Tre reduserer CO2-utslipp

Tre tar naturlig til seg CO2 og bidrar derfor til å redusere utslipp til atmosfæren. I stedet lagres CO2 i trærne og senere i treproduktene. Ved endt levetid slippes dette tilbake i naturen og tilbake til eget kretsløp.

Tre bidrar til et godt inneklima

Tre er ikke bare fint å se på, det innehar også egenskaper til å absorbere og utskille fukt. Dette er et positivt bidrag til energibalansen i et hus.

Tilvirkning av tre kan bidra til ren og effektiv industri

Å produsere i tre er ressurseffektivt. Et lavt forbruk av fossil energi gjør det enkelt å foredle tre miljøeffektivt og rent.

Last ned

Dokumentert klimafordel for en bærekraftig byggeprosess

I ARE Treindustrier bruker vi kun tre fra bærekraftig skogbruk og dette er også et krav til våre leverandører. Våre råvarer skal kun komme fra PEFC-sertifisert skog. Dette bidrar til trygghet for miljøet og sikrer fremtidige generasjoner.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle