Bygd smart. På naturlig vis.

ARE Treindustrier er en del av verdens største skogsertifiseringssystem

ARE Treindustrier er stolte over å kunngjøre at vi nå er en PEFC-sertifisert leverandør. Det betyr at vi er en del av et sporingssertifiseringssystem som sikrer et bærekraftig skogbruk.

Dette sertifiseringssystemet er designet for å forhindre avskoging, ulovlig hogst og rovdrift på skog. Ved siden av dette setter systemet positive standarder når det gjelder å ivareta biomangfold, fremme klimavennlig skogbruk og etablere ny skog samt tiltak som støtte til friluftsliv, opprettelse av lokale arbeidsplasser og forbedring av sosiale forhold.

Vi bekrefter med vårt PEFC multi-site-sertifikat at alle våre enheter er sertifiserte etter PEFC-standarden for Chain of Custody (CoC). Dette systemet består av tre hoveddeler som legger til rette for:

• Bærekraftig skogbruk, som ivaretar miljømessige, sosiale og økonomiske interesser
• Sporing av tre gjennom alle ledd i verdikjeding og merking av produkter
• Tredjepartsertifisering av uavhengige sertifiseringsorganer

Dette betyr at ARE Treindustrier nå kan levere PEFC-sertifiserte produkter direkte til våre kunder! Ikke bare viser dette at vi tilbyr produkter laget av PEFC-sertifiserte råvarer, men også at alle våre produkter gjennomgår en streng sporingsprosess helt fra skogen og ut til sluttbruker.

Omtanke for kommende generasjoner

Med framtidige generasjoner i tankene reflekterer vår PEFC-sertifisering vår ambisjon og standpunkt om å innta en frivillig og markedsbasert tilnærming mot et bærekraftig skogbruk.

PEFC er verdens største skogsertifiseringssystem og tilstedeværende i omtrent 50 land. Et sertifiseringssystem designet for å forhindre avskoging, ulovlig hogst og rovdrift på skog samtidig som det legger vekt på å bevare biomangfold, fremme klimavennlig skogbruk, plante av ny skog og skape lokale arbeidsplasser samt tilby friluftsmuligheter og ivareta menneskerettigheter.

ARE Treindustrier benytter kun trevirke fra bærekraftige skogbruk

Med vår PEFC Sporingssertifisering sikres våre kunder dokumentasjon som bekrefter at trevirket vi benytter stammer fra et bærekraftig skogbruk. Vår aktsomhetsvurdering gjennom PEFCs Due Dilligence System, sikrer at våre produkter ikke inneholder tre fra kontroversielle kilder.

Samtidig stiller PEFC Sporingsstandard krav til sosiale forhold, helse og sikkerhet, basert på ILOs grunnleggende prinsipper og rettigheter i arbeidslivet.

Les gjerne mer om PEFC Sporingsstandard her.

Bilder

Vil du vite mer?

Da hører vi gjerne fra deg. Vi tar mer enn gjerne en uforpliktende prat.

Kanskje du også er interessert i...

Kubbegulv - Foto: Vill Opp AS
Nyhet

Fra avkapp i ARE Treindustrier til oppsirkulert kubbegulv

VILL-OPP tar tregulv til nye høyder når de skaper vakre gulv av avkapp. Ved å bruke endene fra restene på konstruksjonsvirket fra ARE Treindustrier og deretter stifte disse sammen, får man en gulvflis av treklosser med endeveden opp. Resultatet er flotte og slitesterke tregulv med et unikt preg.

Les mer »

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle