Bygd smart. På naturlig vis.

FLO

I Haldenvassdraget, nærmere bestemt inntil brygga ved Ørje Brug, finnes et unikt overnattingstilbud, FLO flytende overnatting. ARE Treindustrier fikk gleden av å prosjektere og produsere bærekonstruksjonen designet av arkitekt Anders Byng Strøm.
Prosjekt:FLO Haldenkanalen
Leveranse:Prosjektering og produksjon av bærekonstruksjon
Arkitekt:Strøm Arkitektur
Byggherre:Regionalpark Haldenkanalen
Utførende:Byggmester Jens Frøne AS
Byggeår:2019
Fotograf:©Regionalpark Haldenkanalen

FLO, en tømmerhytte i unik utførelse og design

Det startet med en idé fra arkitektfirmaet Snøhetta for noen år siden, «et flytende overnattingsted basert på fløterhistorien». Vidar Østenby, daglig leder i Regionalpark Haldenkanalen, tok med seg ideen videre og resultatet ble en flytende tømmerhytte i skigard design.

Vår leveranse av bærende konstruksjon

Prosjektet ble et realt lagarbeid. Arkitekt Anders Byng Strøm i Strøm Arkitektur jobbet sammen med Laureen Putzolu og designet et kreativt byggverk med vinkler i alle retninger. Etter godkjente skisser prosjekterte ARE Treindustrier konstruksjonen og produserte deretter bærekonstruksjonen. Deretter tok Byggmester Jens Frøne AS over og monterte hytta.

Det var utrolig artig å få ta del i dette prosjektet, sier Daniel Iversen, avdelingsleder for salg og prosjekt i ARE Treindustrier. Ikke bare fordi det er et lokalt prosjekt, men også på grunn av den unike utformingen og bruken av tre i hele hytta. Trevirke og trekonstruksjoner er kjært hos oss.

Et bærekraftig byggeprosjekt basert på naturlige råmaterialer

Hytta består av gran hele veien fra innerst til ytterst. Isolasjonen består av trefiber, innvendige vegger består av kryssfiner, og utvendig kledning er av skigard. Den flytende hytta ser rett og slett ut som den kommer rett fra granskogen. Den er designet for å øke bevisstheten om og interessen for Haldenkanalens vakre natur. Hytta er ikke motorisert og tanken er at den skal kunne forflytte seg på lik måte som tømmeret ble transportert i gamle dager.

Om FLO

FLO er et prosjekt i regi av Haldenkanalen Regionalpark med formål og øke Haldenkanalens attraktivitet med unike overnattingsopplevelser. Ambisjonene er å gi besøkende mulighet til å kjenne på kontrasten og spenningsforholdet mellom det åpne, mystiske, ukjente, og det lune, varme og trygge. Materialvalget og kledning tar utgangspunkt i vassdragets tømmerfløtingshistorie og viser frem treets bruksområder. Du kan lese mer om hele prosjektet her.

FLO er utstyrt med både et lite kjøkken og biotoalett. Trenger du en vask er det bare å hoppe ut i vannet. Strøm får du via et enkelt solcelleanlegg og i tillegg finnes det et innendørs ildsted.

 

Bilder fra prosjektet

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle